Algemene Informatie

Sinds 1975 zijn Ridderkerkse natuurliefhebbers al actief voor behoud van de natuur.
De Stichting Natuurbehoud Ridderkerk en de Werkgroep Leefbaar Ridderkerk gingen in 1987 op in de Natuurvereniging Ridderkerk.

Ivm uitbreiding van het werkgebied werd in 2014 de naam gewijzigd in "Natuurvereniging eiland IJsselmonde".
In het dagelijks gebruik afgekort tot "Natuurvereniging IJsselmonde".
IJsvogel
De vereniging telt circa 280 leden.
Velen zijn werkzaam in diverse werkgroepen.

Wat is de Natuurvereniging IJsselmonde?

De natuurvereniging is een groep mensen die belangstelling hebben in de natuur.
Deze mensen zijn niet alleen geinteresseerd in vogels, maar ook in insecten, planten en andere dieren. Ze trekken regelmatig de natuur in om daar deze dieren en planten te zoeken en te bewonderen. Iedereen kan lid worden.

Doelstelling Natuurvereniging IJsselmonde

De vereniging heeft ten doel de bewustmaking van de inwoners van eiland IJsselmonde ten aanzien van de natuur- en milieuproblematiek. Tevens is van belang het verlenen van diensten, welke direct of indirect functioneel kunnen zijn tot behoud en of herstel van de natuur, alles in de ruimste zin.

Wat doet de Natuurvereniging?

Het Natuur- en Milieu Educatief Centrum is de basis voor het geven van algemene informatie over natuur en milieu aan de inwoners van Ridderkerk, Barendrecht en omstreken.

vlinder

Het Centrum is geopend op woensdag en zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en op afspraak.
De naast gelegen vlindertuin is altijd te bezichtigen.

Het bezoekadres is:
Natuur- en Milieu Educatief Centrum
Kastanjelaan 27 (in het Reijerpark)
2982 CM Ridderkerk